Bli med på gravøl om hemmelighetene vi tar med oss i døden

Publisert: 25/10/2022 Oppdatert: 25/10/2022

Én av ti har en hemmelighet vi ikke vil dele med noen før vi dør. Hvorfor er det så vanskelig å dele enkelte ting med venner og familie? Og hvordan oppleves det å få vite noens hemmelighet først etter døden? Fonus inviterer til samtale om våre innerste hemmeligheter.

Du møter:

Foredragsholder og illustratør Cathrine Louise Finstad.
Finstad samler på hemmeligheter og viser fram det vi helst ikke snakker høyt om på Instagramkontoen @norskehemmeligheter. Cathrine vil presentere hemmeligheter vi nordmenn bærer på, og gi oss et speilbilde på våre innerste rom. Hvilke hemmeligheter er det vi tar med oss i graven - og hva kan det bety om vi våger å snakke mer om de vanskelige hemmelighetene?

Psykolog Cecilie Benneche. Benneche er særlig opptatt av forholdet mellom skyld, skam og selvfølelse, og tror mange vonde hemmeligheter har med dette trekløveret å gjøre. Cecilie er intervjuet om følelser i boka «Å sørge» og i vår ga hun ut «Hva føler du nå? Enkle råd mot indre uro». I november kommer hun med boka "Presten, psykologen og gærningen. Samtaler gjennom år». Cecilie gir oss noen gode råd om hvordan vi kan snakke om vanskelige ting, samt litt trøst til dem som oppdager en hemmelighet etter noens død.

Leder av Fonus Begravelsesbyrå Terje Eid-Hviding. Fonus møter som regel kun de etterlatte, men gir nå alle en mulighet til å skrive ned egne ønsker og tanker for begravelsen, dele informasjon og kanskje til og med hemmeligheter i den nye digitale tjenesten «Mitt Farvel». Terje deler innsikt om alle spørsmålene etterlatte sitter igjen med, som de gjerne skulle hatt et svar på.

Samtalen ledes Maria Nakken fra Sannum & Bergestuen. Sted: Kulturhuset (Youngs gate 6)
Tidspunkt: onsdag 2. november kl. 18
Det blir mulig å kjøpe drikke fra baren,

og det blir enkel servering.

page1image51352240 page1image51352448 page1image51350784 page1image51352656 page1image51353072